Vit choklad- och yoghurtpannacotta
En riktigt god vit choklad- och yoghurtpannacotta som toppas med limemarinerade hallon. Goda smaker som går väl ihop med varandra.
Vit choklad- och yoghurtpannacotta
En mycket god efterrätt för oss alla som älskar pannacotta. Av receptet får man 4 st större portioner alternativt 6 st mindre.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Vit choklad- och yoghurtpannacotta
- 2 st gelatinblad
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk strösocker
- 100 g hackad vit choklad
- 2 dl naturell yoghurt 3%
- 1 tsk vaniljsocker
Limemarinerade hallon
- 250 g färska hallon
- 1 st lime, saften
- 2 msk strösocker
Till servering
- 4 st passionsfrukter
- noblesse
Instruktioner
Vit choklad- och yoghurtpannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Koka upp vispgrädde och strösocker i en kastrull. Flytta från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och lägg dem i den varma grädden och rör om.
- Rör ner den vita hackade chokladen och rör tills chokladen smält.
- Tillsätt yoghurt och vaniljsocker, rör ihop.
- Fördela pannacottan i portionsglas. Ställ i kylen i minst 3 timmar.
Limemarinerade hallon
- Lägg hallonen i en skål och pressa över saft från en lime. Tillsätt socker och rör om.
- Ställ hallonen i kylen fram tills servering.
Servering
- Vid servering skär och gröp ur passionsfrukten. Toppa pannacotta med passionsfrukt, limemarinerade hallon och en nobless.
Senaste kommentarer