Wienernougat
Detta är riktigt gott och är ett måste till jul hemma hos oss!
Wienernougat
Mycket gott godis med nougat och mandel som är ett måste till jul hemma hos oss.
Ingredienser
- 100 g mandelspån
- 250 g nougat
- 200 g mjölkchoklad
- 1-2 nypor flingsalt
Instruktioner
- Rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de får fin färg. Ställ åt sidan.
- Förbered en form ca 15×20 cm med bakplåtspapper.
- Smält nougaten över ett vattenbad.
- Hacka mjölkchokladen och blanda ner i nougaten tills chokladen smält.
- Tillsätt 1-2 nypor flingsalt och blanda.
- Blanda ner mandelspånen.
- Häll chokladsmeten i formen.
- Ställ formen i kylen och låt stelna i ca 4 timmar.
- Skär upp i valfria stora bitar och servera.
Senaste kommentarer