Lasagne med ricotta, pesto, zucchini och linser
4 portioner
Tillagningstid över 60 minuter
Ugnstemperatur 225 grader

1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
400 g krossade tomater
2 dl röda linser
2-4 dl vatten
250 g ricotta
185 g röd pesto soltorkade tomater
1 zucchini
ca 12 lasagneplattor
2-3 dl grovriven parmesan
salt
peppar
olja till stekning

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka gul lök och tärna paprikan. Skölj linserna. Hetta upp en gryta/traktörpanna med 2 msk olivolja. Fräs löken utan att den tar färg och tillsätt paprika och pressa ner vitlöken och fräs i ca 1 minut. Smula ner buljongtärningen och tillsätt krossade tomater, linser och 2 dl vatten. Låt tomatsåsen sjuda under lock tills linserna mjuknat. Tillsätt mer vatten om såsen känns torr. Smaka av med salt och peppar.
Hyvla zucchini med en potatisskalare. Hetta upp en panna med olja och stek zucchini i omgångar tills den fått fin färg. Salta zucchinin och ställ åt sidan.
Blanda ricottan med peston i en bunke och ställ åt sidan.

Montera lasagnen i en ugnssäker form.
Varva tomatsås, lasagneplattor, ricotta- och pestoblandning och zucchini. Börja och avsluta med tomatsås och toppa med riven parmesan.

Ställ in formen i ungen i ca 40 minuter.

css.php