Makaronipudding med tonfisk
5-6 portioner
Tillagningstid ca 60 minuter
Ugnstemperatur 175 grader

400 g ideal makaroner
200 g morötter
1 gul lök
2 burkar tonfisk i vatten (200/150 g)
3 ägg
6 dl mjölk
1 tsk vitlökspulver
1 1/2 tsk torkad oregano
örtsalt
salt
peppar
1-1,5 dl riven parmesan eller annan ost
smör till stekning

Ställ ugnen på 175 grader.
Koka makaroner enligt förpackningen.
Skala morötter och löken. Grovriv morötterna och hacka löken. Hetta upp en panna och fräs morötter och lök i smör i ca 3-5 minuter. Blanda frästa morötter och lök med makaronerna och häll sedan över i en ugnsform. Fördela tonfisken över makaronerna och rör ihop. Knäck ägg och tillsätt mjölken och vispa upp. Krydda äggstanningen med vitlökspulver, oregano, örtsalt, salt och peppar. Häll över äggstanningen över makaronerna, toppa med ost och ställ in i ugnen i ca 45 minuter. Ta ut makaronipuddingen ur ugnen och låt puddingen stå i ca 10 minuter innan servering. Då hinner puddingen ”sätta” sig och kommer inte vara rinnig.

css.php