Älg-bolognese
4 portioner
Tillagningstid över 2 timmar
600 g älgfärs
1 gul lök
1 morot
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad rosmarin
1/2 kruka färsk timjan
2 msk tomatpuré
2 msk viltfond
3 dl rött vin
400 g finkrossade tomater
2 dl vatten
1 msk strösocker
2 lagerblad
örtsalt
salt
peppar
Skala lök och morot, hacka löken och grovriv moroten. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök och morot utan att det tar färg i ca 5 minuter. Lägg ner älgfärsen i grytan fräs ytterligare i 5 minuter.
Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt oregano, rosmarin, färsk hackad timjan, tomatpuré och viltfond, rör om. Tillsätt sedan vin, krossade tomater, vatten, socker och lägg i lagerblad och tillsätt örtsalt. Koka upp grytan och sänk värmen. Låt bolognesen puttra i två timmar under lock, om det kokar torrt tillsätt mer vatten, smaka av med salt och peppar.
Servera älg-bolognesen med pasta och toppa med parmesanost.
Senaste kommentarer