Blandade grillspett
4 spett
Tillagningstid ca 10 minuter + tid för marinering minst 2 timmar men gärna mer

400-500 g bitar av nöt t.ex. grytbitar
2 chorizo korvar
1 paprika
zucchini

Marinad
1/2 dl rapsolja
1/2 dl japansk soja
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk brun farinsocker
1 tsk paprika pulver
1 tsk rökt paprika pulver
salt efter smak
svartpeppar efter smak

Blanda samman alla ingredienser för marinaden i en skål. Lägg ner köttet och blanda. Täck över skålen och ställ in i kylen i minst 2 timmar, men gärna längre.
Skär korv, paprika och zucchini i bitar. Trä spetten genom att varva kött, korv och grönsaker. Spar resten av marinaden för pensling under grillningen. Grilla spetten runt om tills de fått en fin färg i ca 7-8 minuter.

Servera spetten med t.ex. ris eller klyftpotatis.

css.php