Bubblig rabarberlemonad
Under sommaren vill man gärna svalka sig med en kall god dryck. Den här rabarberlemonaden är väldigt läskande och får en härlig friskhet från rabarbern och citron.
Att göra egen lemonad är inte speciellt svårt heller och det går relativt fort också. Man står liksom inte en halv förmiddag/eftermiddag i köket. Utan det är klart på mindre än 30 minuter + tid för nedkylning.
För mer inspiration och dagliga uppdateringar följ gärna oss på instagram: @elinaomickes_mat

Bubblig rabarberlemonad
Läskande och frisk rabarberlemonad
Servings 6 glas
Ingredients
- 250 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 6 dl vatten
- 1 ½ dl färskpressad citronjuice
- några citronklyftor
- kolsyrad naturell mineralvatten går att utesluta och ta vanligt vatten isället
- is till servering
Instructions
- Skiva rabarbern och lägg i en kastrull. Tillsätt strösocker och vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
- Sila genom en silduk eller finmaskig sil. Låt svalna. Gärna i ett vattenbad.
- Tillsätt citronsaft och några citronskivor i en rymlig karaff. Häll ner rabarbervätskan och fyll upp med kolsyrad neutral mineralvatten. Servera gärna med is.
Senaste kommentarer