Chili con carne med blandade bönor
Chili con carne perfekt vardagsmat och mat som passar utmärkt i matlåda. En av våra favoriträtter att göra storkok av för matlådor som sedan fryses in. Perfekt att ta fram när man har ont om tid att laga mat.
Chili con carne med blandade bönor
Det här är perfekt mat att göra storkok på. Smakrikt och gott. Passar även perfekt att frysa in.
Portioner 5 portioner
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- olja till stekning
- 1 st gul lök
- 1 st gul färsk chili (kan bytas ut mot röd chili, eller skippas)
- 2 msk tomatpuré
- ½ msk spiskummin
- ½ msk paprikapulver
- ½ msk malen koriander
- ½ msk chilipulver
- 1 tsk smoked paprikapulver
- 500 g passerade tomater
- ca 2 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- 230 g bönmix (tetrapack)
Till servering, förslag
- ris
- gräddfil
- nachochips
- sallad
Instruktioner
- Skala och hacka löken.
- Hacka chili.
- Hetta upp en gryta med olja. Tillsätt löken och stek tills löken mjuknat utan att ta färg.
- Lägg i chilin och stek i någon minut.
- Höj värmen och lägg i nötfärsen. Stek färsen tills alla vätska försvunnit.
- Gör en grop i mitten av grytan. Tillsätt tomatpuré i gropen och stek purén i 1 minut. Blanda samman.
- Tillsätt alla kryddor och blanda väl och stek någon minut.
- Tillsätt passerade tomater och vatten. Koka upp, sänk värmen och smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda ner bönorna. Låt grytan puttra på låg temperatur under lock i minst 30 minuter men gärna längre. Rör om då och då. Skulle chili con carnen koka "torrt", tillsätt då mer vatten.
- Servera med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer