Chili con carne – En lättlagad variant
När vardagen rusar förbi är det skönt att ha recept på lager som är enkla och är snabblagade. Vår vardagsvariant på chili con carne är precis en sådan rätt. Med ett fåtal ingredienser som du kanske redan har hemma i skafferiet och kylskåpet, kan du skapa en värmande och mättande måltid på nolltid.
Det här receptet är perfekt för de dagar när du vill servera något gott utan att behöva spendera timmar i köket. Dessutom är det här en rätt som går hem hos både stora och små. Gör den mildare eller addera extra hetta för den som tål. Servera med ris, nachochips, och en klick gräddfil eller crème fraiche för den där extra lyxiga känslan.
Se även andra versioner av denna rätt från oss. Denna variant är med blandade bönor och fler kryddor. Klicka här för att komma till receptet.


Chili con Carne
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 1 st röd chili
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 390 g krossade tomater
- 380 g vita bönor i tomatsås
- salt
- svartpeppar
- olja eller smör till stekning
Till servering förslag
- ris
- sallad
- gräddfil eller creme fraiche
- nachochips
Instruktioner
- Skala lök. Hacka lök och chili.
- Hetta upp en panna med stekfett och fräs löken och chili tills det mjuknat.
- Lägg i färsen och stek färsen ordentligt tills all vätska har avdunstat bort.
- Tillsätt tomatpuré och stek i ca 1 minut och blanda samman med färsen.
- Tillsätt paprikapulver, chilipulver, krossade tomater och vita bönor i tomatsås. Späd såsen med vatten tills du får en bra såsig konsistens enligt din egna smak.
- Koka upp och låt sedan puttra i några minuter, gärna under lock.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera chili con carne med t.ex. ris, nachochips, en klick gräddfil eller crème fraiche och en god sallad.

Senaste kommentarer