Chorizopasta
4 portioner
Tillagningstid: under 30 minuter

4 portioner valfri pasta
240 g (1 paket med 3 korvar) chorizokorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 burk (400 g) körsbärstomater
1 tsk oregano
1 kruka hackad färsk basilika
salt
peppar
1 kruka basilika 1-2 dl vatten från pastakoket

Till servering
riven parmesan

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär korven i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med olivolja och fräs lök och vitlök tills den mjuknat. Lägg i korven och fräs i någon minut. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa 1-2 minuter. Häll i vinet och låt reducera till hälften. Häll i körsbärstomaterna och tillsätt oregano och basilika. Smaka av med salt och peppar. Sila av pastan och blanda ner pastan i såsen. Servera pastan med parmesan.

css.php