Churrosvåfflor
Har du testat att göra våfflor av en churrossmet? Om inte så är det värt att testa speciellt om du inte har frityrolja hemma. Då passar de här våfflorna som ett perfekt komplement till originalet. Den stora skillnaden är att våfflorna inte är krispiga som originalet. Men det är ju inte så konstigt eftersom de här gräddas i ett våffeljärn. Men gott blir det!
Churrosvåfflor
Churrosvåfflor passar perfekt att göra när man inte har olja att fritera i eller inte orkar fritera. Dessa våfflor har churrossmaken men är inte lika krispiga som originalet. Trots det blir de jättegoda våfflor!
Servings 8 st våfflor
Ingredients
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/4 tsk salt
- 2 1/2 dl vatten
- 100 g smör
- 2-3 st ägg
Till servering förslag 1
- socker och kanel
- nutella
Förslag 2
- socker och kanel
- vaniljglass eller vit chokladglass
- chokladsås
- pistage nötter
Förslag 3
- vispad grädde
- sylt
Instructions
- Börja med att blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Lägg smör och vatten i en kastrull. Koka upp tills smöret smält.
- Häll vätskan över de torra ingredienserna. Vispa ihop med hjälp av en elvisp.
- Tillsätt ett ägg i taget och blanda kraftigt mellan äggen. Notering: har du stora ägg ta 2, är äggen små ta 3. Dock gör det inget om smeten blir lösare än en klassisk churrossmet eftersom den här smeten ska inte friteras.
- Hetta upp ett våffeljärn och pensla järnet med smör.
- Grädda churrsovåfflorna gyllene. Lägg gärna de färdiggräddade våfflorna gärna på ett. Vi får 8 st våfflor av detta recept med ett dubbelvåffeljärn.
- Servera.
Senaste kommentarer