Coleslaw med curry
En variant på coleslaw med curry. Fungerar riktigt bra och passar till mycket som kyckling, kött, korv, burgare och till grillat.
Gör colesalw i god tid
Allra godast smakar en coleslaw när den görs några timmar i förväg. Då får smakerna sätta sig och kålen blir mjukare men har fortfarande tuggmotstånd och krispig. Det är syran från crème fraichen som reagerar med kålen och övriga grönsaker och ”tillagar” kålen och grönsakerna så de blir mjukare.
Colesalw med curry
En härlig variant på coleslaw som smaksätts med bland annat curry. Gör coleslaw gärna några timmar i förväg. Den blir godast när den får stå och gotta sig i ett par timmar innan den serveras. Går även bra att göra en dag i förväg. Den här coleslawn kan både göras på färsk och lagrad vitkål. Vill man göra den mer såsigare så tillsätter man bara mer crème fraîche och majonnäs, komihåg att justera smakerna med ev. mer salt, curry m.m. Vi gillar vår coleslaw lagom krämig och inte allt för såsig.
Servings 1 sats
Ingredients
- 600 g vitkål
- 200 g morot
- 1 st röd spetspaprika
- 2 st salladslök
- ½ dl majonnäs
- 1 dl creme fraiche
- 1 tsk gul curry
- 1 tsk gurkmeja
- salt
- svartpeppar
- citronsaft efter smak
Instructions
- Strimla kål och grovriv morot.
- Skär paprika i små korta stavar.
- Skiva salladslök.
- I en skål blanda samman majonnäs, crème fraiche, curry och gurkmeja. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Blanda samman allting. Täck över och ställ i kylen i några timmar innan servering.
- Passar bra till kyckling, burgare, kött, grillat och på buffébordet.
Senaste kommentarer