Delikatessbullar i tomatsås
I senaste Smakbox HELGTID fick vi hem dessa delikatessbullar och av dom har vi lagat delikatessbullar i tomatsås tillsammans med pasta
4 portioner
Tid: ca 45 minuter

1 paket (340 g) Felix delikatessbullar
olja eller smör till stekning

Tomatsås
400 g krossade tomater
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1-2 msk olivolja
2-4 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
rejäl näve hackad basilika (färk eller fryst)
1 tsk honung
örtsalt
salt
peppar
ca 2 dl vatten från pastakoket eller vanligt vatten

4 portioner pasta gärna bandpasta
riven parmesan till servering

Börja med tomatsåsen. Lägg alla ingredienser till tomatåsen förutom vattnet i en kastrull/gryta. Koka upp och låt puttra i minst 30 minuter. Ju längre tid tomatsåsen får stå och puttra ju godare blir den.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. När pastan kokat klart ta ca 2 dl av pastavattnet och addera det i tomatsåsen.
Stek delikatessbullarna i smör/olja. Blanda ner bullarna i tomatsåsen tillsammans med pastan. Servera med riven parmesan.

css.php