Deviled eggs
Ägghalvor där äggulan plockas bort och mosas till en kräm med bland annat majonnäs, creme fraiche, senap, vinäger och kryddor. Passar perfekt på buffébordet som till jul, påsk eller när som helst.

Print

Deviled eggs

Härliga ägghalvor som passar perfekt på buffébordet till jul och påsk eller när som helst.
Receptet kan man enkelt justera utifrån hur många ägghalvor man vill göra.
Course julmat, påskmat, Tilltugg
Cuisine ägg, julmat, påskmat
Keyword ägghalvor, ägghalvor jul, ägghalvor påsk, ägghalvor recept, ägghalvor till påsk, ägghalvor topping, deviled eggs, deviled eggs recept, djävulsägg, djävulsägg recept, toppings till ägghalvor
Prep Time 20 minutes
Cook Time 9 minutes
Total Time 29 minutes
Servings 10 st ägghalvor
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 5 st ägg
  • 1 ½ msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 skvätt äppelcidervinäger även vitvinsvinäger går bra
  • salt
  • svartpeppar
  • cayennepeppar, kan bytas ut mot paprikapulver om man inte vill ha hetta
  • hackad gräslök

Instructions

  • Koka äggen hårda i ca 9 minuter. Kyl ner äggen med kallt vatten och låt stå tills de svalnat.
  • Skala och dela ägghalvorna. Gröp ur äggulan med hjälp av en sked och lägg äggulorna på ett fat.
  • Mosa äggulorna med en gaffel. Tillsätt majonnäs, dijonsenap, äppelcidervinäger, salt och peppar. Blanda samman till en krämig smet. Tillsätt eventuellt mer majonnäs efter behov.
  • Lägg gärna smeten i en spritspåse. Spritsa eller skeda ut krämen i ägghalvorna.
  • Toppa ägghalvorna med cayennepeppar och gräslök.
css.php