Dumlepannacotta med dumlechips
Det här är en av våra mest besökta efterrättsrecept här på vår hemsida, speciellt inför nyår. Vi förstår varför för den här dumlepannacottan är riktigt god.
Dumlepannacotta med dumlechips
En härlig pannacotta med smak av dumle. Enkel att förbereda. Receptet ger 4 större eller 6 st mindre portioner.
Servings 4 portioner
Ingredients
Dumlepannacotta
- 20 st dumle
- 2 st gelatinblad
- 1 st vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 1 nypa salt
Dumlechips
- 4-6 st dumle
Till servering
- dumle
- färska hallon
- eventuellt vispad grädde
Instructions
Dumlepannacotta
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Skär dumlekolorna i mindre bitar.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Häll grädden i en kastrull och lägg i vanilj både frön och stång. Koka upp grädden och låt sjuda i några minuter.
- Ta upp vaniljstången. Tillsätt en nypa salt och dumlebitarna. Rör runt och låt dumlen smälta till en slät smet.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan. Rör ner gelatinbladen.
- Häll upp pannacotta i glas och ställ i kylen i minst 4 timmar.
Dumlechips
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg dumlekolorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ungen i ca 5-7 minuter. Ta ut plåten och låt svalna.
- Förvara dumlechipsen i en tätförsluten burk. Dumlechipsen kan göras några dagar i förväg innan de serveras.
Servering
- Servera dumlepannacotta med dumle, färska hallon, dumlechips och eventuell en klick vispad grädde.
Senaste kommentarer