Dumlepannacotta med dumlechips
4 större eller 6 mindre portioner
Tid: ca 15 minuter + 4 timmar i kylen

20 st dumle
2 gelatinblad
1 vaniljstång
1 nypa salt
5 dl vispgrädde

Dumlechips
4-6 st dumle

Till servering
dumle
färska hallon

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skär dumlekolorna i mindre bitar. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Häll grädden i en kastrull och lägg i vanilj både frön och stång. Koka upp grädden och låt sjuda i några minuter. Ta upp vaniljstången. Lägg dumlekolorna och en nypa salt i grädden och låt dumlekolorna smälta till en slät smet. Ta upp gelatinbladet, krama ur vätskan och lägg ner den i grädden och låt smälta och blanda. Häll upp pannacotta i glas. Låt stelna i kylen i ca 4 timmar.

Dumlechips
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg dumlekolorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ungen i ca 5 minuter. Ta ut plåten och låt svalna.

Servera pannacotta med dumlekolor, första hallon och dumlechips.

css.php