Enkel äppelpaj
Äppelpaj är riktigt gott och enklare än såhär blir det inte. Äpplbitarna läggs i en pajform och toppas med ett härligt smultäcke som blir knackigt och gott!

Print

Enkel äppelpaj

En riktigt god och enkel äppelpaj.
Course dessert, eferrätt, efterättspaj, Fika
Cuisine dessert, efterrätt, efterrättspaj, fika
Keyword äppelpaj recept, enekl äppelpaj med havregryn, enkel äppelpaj, enkel äppelpaj havregryn, enkel äppelpaj recept, enkel knäckig äppelpaj, enkel och god äppelpaj, knäckig äppelpaj, knäckig äppelpaj enkel, knäckig äppelpaj recept
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

Äpplen

  • 4 st medelstora äpplen
  • 1 msk strösocker
  • 1 ½ tsk malen kanel (eller efter eget tycke)

Knäckig smet

  • 100 g smör
  • 2 dl havregryn
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 ½ msk ljus sirap

Instructions

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skala, kärna ur äpplena och skär i mindre bitar. Blanda äpplena med socker och kanel. 
  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner havregryn, vetemjöl, strösocker, vispgrädde, bakpulver, salt och sirap.
  • Lägg äppelbitarna i en pajform (22 cm) och klicka över smeten. Ringla över eventuellt mer sirap över pajen.
  • Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  • Servera pajen med vaniljvisp eller glass.
css.php