Enkel äppelpaj
Äppelpaj är riktigt gott och enklare än såhär blir det inte. Äpplbitarna läggs i en pajform och toppas med ett härligt smultäcke som blir knackigt och gott!
Enkel äppelpaj
En riktigt god och enkel äppelpaj.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Äpplen
- 4 st medelstora äpplen
- 1 msk strösocker
- 1 ½ tsk malen kanel (eller efter eget tycke)
Knäckig smet
- 100 g smör
- 2 dl havregryn
- ¾ dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 2 msk vispgrädde
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 ½ msk ljus sirap
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala, kärna ur äpplena och skär i mindre bitar. Blanda äpplena med socker och kanel.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner havregryn, vetemjöl, strösocker, vispgrädde, bakpulver, salt och sirap.
- Lägg äppelbitarna i en pajform (22 cm) och klicka över smeten. Ringla över eventuellt mer sirap över pajen.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter.
- Servera pajen med vaniljvisp eller glass.
Gott äpplepaj recept
Tack! 😊
Godaste äppelpajen ever! Brukar ta en liten nypa salt i smuldegen också 😋 mums!