Fläskfilemedaljonger i dragonsås
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

600 g fläskfilé
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
1 msk dijonsenap
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
1/2 kruka dragon
salt
peppar
smör till stekning

Ansa fläskfilén och skär i ca 2 cm stora skivor. Banka till skivorna lätt. Hetta upp en panna med smör och stek fläskfilén i omgångar i ca 3 minuter per sida och lägg sedan över på ett fat och ställ undan. Häll i vatten, kalvfond, soja och dijonsenap. rör om något och häll sedan i créme fraiche och grädde. Låt puttra i några minuter tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan och låt puttra i ca 5 minuter.
Servera fläskfilémedaljongerna med klyftpotatis, ris eller potatismos och en god sallad.

css.php