Fläskfilemedaljonger i dragonsås
En enkel fläskfilérätt där fläskfilén får sällskap en enkel med riktigt god sås med smak av dragon. Den här rätten passar perfekt till helgen, till middagsbjudningen eller när man vill lyxa till vardagen.
Fläskfilémedaljonger i dragonsås
En enkel men riktigt god fläskfilérätt där fläskfilén får sällskap en enkel med godsås smaksatt med dragon.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 600 g fläskfilé
- smör till stekning
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl grädde
- 1 dl creme fraiche
- ½ kruka färsk dragon (kan bytas ut mot ca 2 tsk torkad dragon)
- salt
- svartpeppar
Instructions
- Ansa fläskfilén och skär i ca 2 cm stora skivor. Banka till skivorna lätt.
- Hetta upp en panna med smör och stek fläskfilén i omgångar i ca 3 minuter per sida. Lägg över på ett fat och ställ undan.
- Häll i vatten, kalvfond, soja i pannan. Tillsätt dijonsenap, créme fraiche och grädde och rör om. Låt puttra i några minuter tills såsen tjocknat.
- Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
- Lägg tillbaka fläskfilemedaljongerna i pannan och låt puttra i ca 5-10 minuter. Gärna med ett lock på.
- Servera med t.ex. ugnsrostad potatis, ris eller potatismos och en god sallad.
Så himla gott lagade de för en vecka sen och nu är den på önskelistan igen