Fläskfilemedaljonger i dragonsås
En enkel fläskfilérätt där fläskfilén får sällskap en enkel med riktigt god sås med smak av dragon. Den här rätten passar perfekt till helgen, till middagsbjudningen eller när man vill lyxa till vardagen.

Print

Fläskfilémedaljonger i dragonsås

En enkel men riktigt god fläskfilérätt där fläskfilén får sällskap en enkel med godsås smaksatt med dragon.
Course helgmat, helgmiddag, Middag
Cuisine helgmat, helgmiddag, vardagsmat
Keyword festligt recept med fläskfile, fläskfile med dragon, fläskfilegryta, fläskfilegryta med dragon, fläskfilegryta recept, fläskfilemedaljonger, fläskfilemedaljonger i sås, recept medfläskfile
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 600 g fläskfilé
  • smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ kruka färsk dragon (kan bytas ut mot ca 2 tsk torkad dragon)
  • salt
  • svartpeppar

Instructions

  • Ansa fläskfilén och skär i ca 2 cm stora skivor. Banka till skivorna lätt.
  • Hetta upp en panna med smör och stek fläskfilén i omgångar i ca 3 minuter per sida. Lägg över på ett fat och ställ undan. 
  • Häll i vatten, kalvfond, soja i pannan. Tillsätt dijonsenap, créme fraiche och grädde och rör om. Låt puttra i några minuter tills såsen tjocknat.
  • Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
  • Lägg tillbaka fläskfilemedaljongerna i pannan och låt puttra i ca 5-10 minuter. Gärna med ett lock på.
  • Servera med t.ex. ugnsrostad potatis, ris eller potatismos och en god sallad.
css.php