Grekisk pastasallad
En enkel pastasallad som passar bra till grillat, buffébordet eller bara så som den är.
Antalet portioner går att variera utifrån hur många som ska äta.
Tid: ca 30 minuter
kokt pasta typ fusilli/penne
gurka, tärnad
små tomater, delade
rödlök, skivad
oliver, valfri färg
fetaost, tärnad
salt
peppar
torkad oregano
saft från citron
Vinägrett, räcker till 3-4 portioner
4 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
4 msk olivolja
1 liten finhackad vitlöksklyfta
torkad oregano
Lägg kokt pasta, gurka, tomat, rödlök och oliver i en skål. Strö över salt, peppar och oregano.
Blanda samman rödvinsvinäger och dijonsenap i en separat skål. Tillsätt olivolja, vitlök och oregano och blanda ihop. Häll viägretten över salladen. Tillsätt fetaosten, pressa över citronsaften och blanda runt. Servera.
Senaste kommentarer