Grillad caesarsallad
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter (+ tid för marinering)
Marinerad kyckling
4 kycklingfiléer
1 citron, citronzest och saft
1/2 dl olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
salt
Sallad
3 salladshuvud, roman eller cosmopolitan
olivolja
2 pkt bacon
2 citroner
valfri mängd riven/hyvlad parmesan
valfri mängd brödkrutonger
salt
peppar
Eriks caesarsås
Blanda samman citronzest, citronsaft, olivolja, den hackade vitlöken och salt. Lägg kycklingfiléerna i en bunke eller påse och häll i marinaden och vänd runt. ställ in i kylen i minst en timme.
Klyv salladshuvuden på längden till två halvor och skölj av. Ställ åt sidan för att torka. Pensla salladen med olivolja. Dela citronerna till två halvor.
Tänd grillen och låt bli riktigt varm. Lägg på salladen samt citronhalvorna med snittsidan nedåt och grilla salladshalvorna i ca 4 minuter tills de har fått fin färg. Grilla citronen i 6-8 minuter. Ta av och ställ åt sidan. Lägg kyckling och bacon på grillen. Grilla kycklingen tills den är färdig rakt igenom och köttsaften är ofärgad. Baconen grillas till önskad krispighet.
Skär salladen i mindre bitar och lägg på tallrikar, strö över krutonger och parmesan. Lägg på citronhalvan och bacon, dela kycklingen och lägg på. strö ev. över salt och peppar. Toppa med en generös klick Eriks caesarsås.
Senaste kommentarer