Grillad fläskkarré med potatissallad och tzatziki
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter + tid för marinering
4 skivor fläskkarré
valfri marinering
Potatissallad med rädisor och äpple
800 g kall kokt potatis
1 knippe rädisor
1 knippe färsk gul lök
1 äpple (gärna granny smith)
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1 kruka bladpersilja
Tzatziki
3 dl turkisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
1/2 gurka
salt
peppar
2 msk olivolja
saft från citron
Marinera köttet och låt det marineras.
Potatissallad
Skala den kokta potatisen och skär i bitar. Skiva rädisorna och ansa och skiva löken. Skala äpplet och skär i bitar. Lägg potatis, rädisor, lök och äpple i en rymlig skål. Blanda samman crème fraiche och dijonsenap, smaka av med salt och peppar. Vänd ner crème fraiche blandningen med potatissalladen. Hacka persiljan och tillsätt den i potatissalladen.
Tzatziki
Skölj gurkan, riv den grovt och krama ur vätskan. Lägg yoghurten i en skål, pressa ner vitlöken och smaka av med salt och peppar. Lägg ner gurkan och blanda samman. Ringla över olivolja och pressa över saft från citron efter smak.
Grilla karréskivorna över glöd ca 2-4 minuter per sida beroende på karréskivornas tjocklek. Servera karréskivorna med potatissallad, tzatziki och eventuellt en sallad.
Senaste kommentarer