Grillad lax med rädissallad
4 Portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
4 portionsbitar lax
500 g potatis
1 knippe rädisor
120 g ruccola
150 g sockerärtor
2 tsk olivolja
2 msk dijonsenap
örtsalt
salt
peppar
Dragonröra
2 dl grekisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
ca 1 tsk dragon
örtsalt
peppar
citronsaft
Till servering
1 ask krasse
Skala potatis och skär i mindre bitar. Koka potatisen tills den är mjuk. Torka av laxen, pensla med lite olivolja och gnid in med salt och peppar på båda sidor. Smörj ev. grillhalster med lite olja och lägg laxen i halstret. Värm upp grillen. Grilla sedan laxen ca 4 minuter per sida.
Skölj av och skär rädisor och sockerärtor i mindre bitar. Lägg i en rymlig skål tillsammans med ruccola och strö över örtsalt, peppar och olivolja. Blanda runt.
När potatisen är klar, låt den ånga av något och blanda sedan ned dijonsenap. Vänd sedan ner potatisen i salladsskålen.
Dragonröra
Blanda grekisk yoghurt och majonnäs, krydda med dragon, örtsalt och peppar och smaka av med citronsaft.
Servera salladen med laxen och dragonröran och strö över krasse vid servering.

Senaste kommentarer