Grillade lövbiffsrullader med nudlar
Tillagningstid + tid för marinering ca 60 minuter

6 st lövbiffsskivor
1/2 dl soja
2 msk olja
1 msk honung
1 tsk srirachasås
2 vitlöksklyftor
röd paprika
zucchini
rödlök
tandpetare

Nudlar (4 portioner)
4 portioner äggnudlar
1/2 zucchini
2 morot
1 gul lök
200 g champinjoner
2 ägg
rapsolja
sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
2 msk fisksås
1 msk asiatisk fond
1/2 msk soja

Blanda soja, olja, honung, srirachasås i en skål. Hacka vitlöken och lägg i den i marinaden. Lägg i lövbiffsskivorna i marinaden och låt marinera i ca 30 minuter. Blötlägg tandpetarna. Skär paprika och zucchini i tunna stavar och skiva rödlöken. Lägg lövbiffsskivorna på en skärbräda (spara överblivna marinaden till pensling under grillning) lägg på paprika, zucchini, rödlök, rulla ihop och fäst med tandpetare. Tänd grillen och grilla rulladerna runt om i ca 4-5 minuter. Pensla rulladerna med marinad och grilla ytterligare i ca 1 minut.

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär zucchini och morot i mindre bitar. Skiva löken och champinjonerna. Hetta upp en panna/wokpanna med raps- och sesamolja. Fräs zucchini, morot, lök och champinjoner i några minuter. Hetta upp en annan panna med rapsolja och stek äggen. Tillsätt chiliflakes, fisksås, asiatisk fond och soja i pannan med grönsakerna. Blanda ner äggen och de kokta nudlarna.

Servera lövbiffsrulladerna med nudlarna.

css.php