Grönkålspasta med panchetta
När vi lagade den här pastan för första gången kallade vi den för hulkenpasta för den är så grön i sin färg. Men vi valde att döpa den här pastan till grönskålspasta för den just innehåller grönkål. Grönkålen kokas i 5 minuter först för att mjuka upp den. Innan den mixas ihop till en pesto. Pancetta steks tills den får fin stekyta med knaprig utsida. Tillsammans blir detta en fin kombination som är värd att testa.



Grönkålspasta med pancetta
Härlig grönkålspasta som är så grön som självaste Hulken. Den här pastan serveras med knaperstekt pancetta.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Grönkålspesto
- 250 g grönkål
- 1 st vitlöksklyfta
- 50 g pinjenötter
- 1 ½ dl olivolja
- 1 ½ dl riven parmesan
- salt
- svartpeppar
Pasta
- 4 portioner pasta gärna penne
- 160 g panchetta
- citronsaft
Till servering
- riven parmesan
Instruktioner
- Koka upp en rymlig kastrull med vatten.
- Sköljs grönkålen. Plocka grönkålsbladen från stammarna.
- Lägg grönkålen i det kokandet vattnet och koka i 5 minuter.
- Sila av grönkålen i ett durkslag. Skölj med kallt vatten. Krama ur så mycket vätska som möjligt.
- Skala vitlöken och hacka grovt.
- I en mixer eller matberedare mixa pinjenötterna först i några sekunder.
- Tillsätt olja, grönkål, vitlök och mixa en stund. Tillsätt parmesan och mixa ytterligare tills peston får bra konsistens. Men tänk på att grönkål är väldigt "fibrig" så peston kommer inte bli helt slät.
- Smaka av peston med salt och svartpeppar.
Pasta
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Stek pancetta I en torr stekpanna tills den är fint gyllene och knaprig. Lägg över den färdigstekta pancettan på en tallrik med hushållspapper.
- Spar en del av pastavattnet innan pastan silas av.
- Blanda grönkålspeston med den kokta pastan och späd med pastavatten tills du får önskad konsistens på pastan. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.
- Servera pastan med pancetta och riven parmesan,.
Senaste kommentarer