Grönkålspasta med panchetta
När vi lagade den här pastan för första gången kallade vi den för hulkenpasta för den är så grön i sin färg. Men vi valde att döpa den här pastan till grönskålspasta för den just innehåller grönkål. Grönkålen kokas i 5 minuter först för att mjuka upp den. Innan den mixas ihop till en pesto. Pancetta steks tills den får fin stekyta med knaprig utsida. Tillsammans blir detta en fin kombination som är värd att testa.

Skriv ut

Grönkålspasta med pancetta

Härlig grönkålspasta som är så grön som självaste Hulken. Den här pastan serveras med knaperstekt pancetta.
Måltid helgmat, Middag, vardagsmat
Kök pasta
Keyword grönkål recept, grönkålspasta, grönkålspasta recept, grönkålspesto, grönkålspesto recept, hulkenpasta, pasta med grönkål
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Grönkålspesto

  • 250 g grönkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g pinjenötter
  • 1 ½ dl olivolja
  • 1 ½ dl riven parmesan
  • salt
  • svartpeppar

Pasta

  • 4 portioner pasta gärna penne
  • 160 g panchetta
  • citronsaft

Till servering

  • riven parmesan

Instruktioner

  • Koka upp en rymlig kastrull med vatten.
  • Sköljs grönkålen. Plocka grönkålsbladen från stammarna.
  • Lägg grönkålen i det kokandet vattnet och koka i 5 minuter.
  • Sila av grönkålen i ett durkslag. Skölj med kallt vatten. Krama ur så mycket vätska som möjligt.
  • Skala vitlöken och hacka grovt.
  • I en mixer eller matberedare mixa pinjenötterna först i några sekunder.
  • Tillsätt olja, grönkål, vitlök och mixa en stund. Tillsätt parmesan och mixa ytterligare tills peston får bra konsistens. Men tänk på att grönkål är väldigt "fibrig" så peston kommer inte bli helt slät.
  • Smaka av peston med salt och svartpeppar.

Pasta

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Stek pancetta I en torr stekpanna tills den är fint gyllene och knaprig. Lägg över den färdigstekta pancettan på en tallrik med hushållspapper.
  • Spar en del av pastavattnet innan pastan silas av.
  • Blanda grönkålspeston med den kokta pastan och späd med pastavatten tills du får önskad konsistens på pastan. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft.
  • Servera pastan med pancetta och riven parmesan,.
css.php