Halloumipasta med grönkål och rostade valnötter
Enkel smarrig pasta med halloumi, grönkål och valnötter. En trevlig pasta till vardags eller till helgen.
Halloumipasta med grönkål och rostade valnötter
Du kan välja vilken stekost du föredrar till denna pasta: halloumi, grillost eller eldost. Numera finns det många alternativ som är svenska.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 4 portioner pasta t.ex. penne
- 400 g halloumi, stekost eller eldost
- 2 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g grönkål
- 1 dl valnötter
- neutral olja till stekning
- 1 tsk olivolja
- 2 ½ dl grädde
- 2-3 dl pastavatten
- salt
- örtsalt
- svartpeppar
- riven parmesan
Instructions
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Skär halloumi i bitar.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Plocka grönkålsbladen från stammarna.
- Hacka valnötter. Rosta valnötter i en torr panna tills de fått fin rostad yta. Ställ åt sidan.
- Hetta upp pannan med neutral olja. Stek halloumi i omgångar tills den fått fin gyllene färg på bägge sidor. Ställ åt sidan. Torka av pannan med hushållspapper.
- Hetta upp pannan med olivolja. Lägg i schalottenlök och stek i några minuter utan att löken tar färg. Tillsätt vitlök och grönkål stek ytterligare någon minut till grönkålen krympt.
- Tillsätt grädde och lägg halloumi i pannan. Rör om. Blanda ner pastan i såsen. Späd med pastavatten tills du får en önskad konsistens. Smaka av med salt, örtsalt och svartpeppar.
- Strö över valnötter och toppa med parmesan.
Jättegott, rekommenderas👍