Jordgubbspaj
En enkel jordgubbspaj med en mjuk botten, färska jordgubbar i mitten som toppas med smuldeg.

Print

Jordgubsbbspaj

En god jordgubbspaj som med botten som toppas med jordgubbar och smuldeg.
Course Bakverk, Efterrätt
Cuisine Bakverk
Keyword enkel jordgubbspaj, jordgubbar, jordgubbspaj, jordgubbspaj recept, jordgubbspaj smulpaj
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 6 bitar
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

Botten

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • ca 500 g färska jordgubbar

Topping, smuldeg

  • 100 g kallt smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn

Instructions

Botten

  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Smörj en stor pajform (ca 26-28 cm diameter).
  • Vispa smör och socker till en krämig konsistens. Tillsätt ägget och rör runt.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål. Sikta ner i smeten och rör om till en jämns smet.
  • Tryck ut smeten i pajformen.

Fyllning

  • Dela jordgubbarna och fördela över pajbotten.

Topping, smuldeg

  • Lägg smör, socker, mjöl och havregryn i en bunke. Nyp ihop till en smuldeg.
  • Toppa pajen med smuldegen.
  • Grädda pajen mitt i ungen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
    Servera pajen med vaniljsås, glass eller grädde.

Gillar du våra recept? Glöm inte att följa oss på våra sociala medier, så missar du aldrig något av våra recept!

css.php