Jordgubbspaj
En enkel jordgubbspaj med en mjuk botten, färska jordgubbar i mitten som toppas med smuldeg.

Skriv ut

Jordgubsbbspaj

En god jordgubbspaj som med botten som toppas med jordgubbar och smuldeg.
Måltid Bakverk, Efterrätt
Kök Bakverk
Keyword enkel jordgubbspaj, jordgubbar, jordgubbspaj, jordgubbspaj recept, jordgubbspaj smulpaj
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 6 bitar
Författare Elina & Mickes Mat

Ingredienser

Botten

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • ca 500 g färska jordgubbar

Topping, smuldeg

  • 100 g kallt smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn

Instruktioner

Botten

  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Smörj en stor pajform (ca 26-28 cm diameter).
  • Vispa smör och socker till en krämig konsistens. Tillsätt ägget och rör runt.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål. Sikta ner i smeten och rör om till en jämns smet.
  • Tryck ut smeten i pajformen.

Fyllning

  • Dela jordgubbarna och fördela över pajbotten.

Topping, smuldeg

  • Lägg smör, socker, mjöl och havregryn i en bunke. Nyp ihop till en smuldeg.
  • Toppa pajen med smuldegen.
  • Grädda pajen mitt i ungen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
    Servera pajen med vaniljsås, glass eller grädde.

Gillar du våra recept? Glöm inte att följa oss på våra sociala medier, så missar du aldrig något av våra recept!

css.php