Julpytt
Att laga en julpytt är ett perfekt sätt att ta till vara på julens rester. Släng i sånt som har blivit över från julens julbord som t.ex. potatis, prinskorv, julskinka och grönkål. Har du köttbullar över är det bara att slänga ner det i pytten också.
Genom att laga något på julens rester blir det trevligare att äta upp sina rester för att man ”förnyar” smakbilden lite granna istället för att bara värma sina rester.
Julpytt
Perfekt sätt att ta vara på julens rester. Antalet portioner går att variera utifrån hur mycket pytt man vill laga.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 500 g kokt potatis
- 1 st gul lök
- 1 bit julskinka
- några st prinskorvar
- ca 100 g grönkål
- svartpeppar
- cayennepeppar
- (salt)
- stekfett
Senapskräm
- 2 dl crème fraiche
- stark grovkorning valfri senap efter smak
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Börja med senapskrämen. Blanda samman creme fraiche med valfri mängd senap. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Tärna potatis. Skala och hacka lök. Tärna julskinka och korv. Riv grönkålsbladen från den grova delen i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna med stekfet. Börja steka potatis och lök i några minuter till potatisen fått färg.
- Lägg i julskinka och stek ytterligare några minuter.
- Tillsätt korv och stek i några minuter till allt fått fin färg.
- Lägg i grönkålen och stek tills grönkålen har mjuknat och krympt.
- Smaka av pytten med peppar och cayennepeppar. Tillsätt salt om det behövs.
- Servera pytten tillsammans med senapskrämen.
Senaste kommentarer