Kladdkaka med cashew och valnötter
Kladdkaka är bara för gott helt enkelt. Det tycker vi i iallafall. Denna gång har vi gjort en kladdkaka med Mickes favorit nötter, nämligen cashew och valnötter. Kladdkaka har en härlig chokladsmak och nötig ton. Mums! Gillar du choklad och nötter? Testa då att baka denna kaka!
Kladdkaka med cashew och valnötter
God kladdaka med härlig chokladsmak och nötiga toner.
Servings 6 bitar
Ingredients
- 175 g smör
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 1 dl cashewnötter
- 1 dl valnötter
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smörj och klä en form (24 cm) med löstagbara kanter med bakplåtspapper.(Genom att smörja botten med t.ex. olja eller smör fäster bakplåtspappret enklare och blir enklare att klippa i rätt stolrlek)
- Smält smöret.
- Knäck äggen i en bunke och tillsätt sockret. Rör ihop.
- Blanda samman vatemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
- Häll ner mjölblandningen och smöret och rör runt till en jämn smet.
- Hacka cashew- och valnötterna och blanda ner i smeten.
- Häll smeten i formen.
- Ställ i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut kakan och låt svalna något.
- Servera kakan med t.ex. vispad grädde eller glass.
Den blev perfekt !