Köttfärssås med asiatiska smaker
4-5 portioner
Tillagningstid under 30 minuter
500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk riven färsk ingefära
2 msk japansk soja
1 1/2 msk fisksås
1 msk tomatpuré
400-500 g krossade tomater
1-2 dl vatten
salt
peppar
1 kruka koriander
olja till stekning
Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök. Grovriv morötterna. Hetta upp en panna med olja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i färsen och fräs i några minuter tills den fått färg. Tillsätt vitlök, morot och ingefära och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt sedan tomatpuré, soja, fisksås, krossade tomater och vatten. Låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka koriander och vänd ner i köttfärssåsen.
Servera köttfärssåsen med valfri pasta eller ris.

Senaste kommentarer