Krämig chorizopasta
En chorizopasta som görs på färsk chorizokorv tillsammans med tomater och en skvätt grädde är en av våra favoritpastor. Det vi gillar med färsk chorizo är att den är fint kryddag av sig själv. Vilket gör att smaken blir riktigt bra och det enda som behövs adderas i kryddväg är salt och peppar.
Den här pastan fungerar både till vardag eller som en bjudrätt.
Krämig chorizopasta
Lättlagad och krämig pasta med chorizo som både passar till vardags och som en bjudrätt.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 portioner pasta fettuccine
- 350 g färsk chorizo
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk olja till stekning
- 1 msk tomatpuré
- 1 ask (250 g) baby plommontomater
- 2 ½ dl grädde
- salt
- svartpeppar
- 1 skvätt pastavatten
- 1 kruka basilika
Till servering
- parmesan
- basilika
Instruktioner
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Snitta korven, plocka ur innehåller och skär i mindre bitar.
- Skala lök och vitlök. Skär och hacka i mindre bitar.
- Dela på tomaterna och ställ åt sidan.
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek lök tills det mjuknat. Lägg i chorizo och stek i några minuter. Tillsätt vitlök och stek ytterligare i någon minut.
- Gör en grop i mitten och tillsätt tomatpuré och låt fräsa i ca 1 minut. Blanda samman.
- Blanda ner tomaterna och låt stek i några minuter.
- Häll över grädde, låt koka upp och sänk värmen. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner pastan med en skvätt pastavatten.
- Tillsätt basilika och blanda samman. Servera pastan tillsammans med parmesan och basilika.
det ser gott ut.
Super god ????
En riktig höjdare. Det blir definitivt fler gånger.
Mycket god rätt! Vi hade inte grädde , tog därför Crème fraiche med paprika o chili smak! Fantastiskt!
Kan man ha soltorkade tomater i?
Ja, det ska gå bra.
Supergott!
Använde matlagningsgrädde och det blev bra.