Krämig chorizopasta
En chorizopasta som görs på färsk chorizokorv tillsammans med tomater och en skvätt grädde är en av våra favoritpastor. Det vi gillar med färsk chorizo är att den är fint kryddag av sig själv. Vilket gör att smaken blir riktigt bra och det enda som behövs adderas i kryddväg är salt och peppar.

Den här pastan fungerar både till vardag eller som en bjudrätt.

Skriv ut

Krämig chorizopasta

Lättlagad och krämig pasta med chorizo som både passar till vardags och som en bjudrätt.
Måltid helgmiddag, Middag
Kök helgmat, pasta, vardagsamt
Keyword chorizopasta, chorizopasta med parmesan, chorizopasta recept, kärmig chorizopasta recept, krämig chorizopasta, krämig pasta med korv
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 4 portioner pasta fettuccine
  • 350 g färsk chorizo
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ask (250 g) baby plommontomater
  • 2 ½ dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 skvätt pastavatten
  • 1 kruka basilika

Till servering

  • parmesan
  • basilika

Instruktioner

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Snitta korven, plocka ur innehåller och skär i mindre bitar.
  • Skala lök och vitlök. Skär och hacka i mindre bitar.
  • Dela på tomaterna och ställ åt sidan.
  • Hetta upp en stekpanna med olja och stek lök tills det mjuknat. Lägg i chorizo och stek i några minuter. Tillsätt vitlök och stek ytterligare i någon minut.
  • Gör en grop i mitten och tillsätt tomatpuré och låt fräsa i ca 1 minut. Blanda samman.
  • Blanda ner tomaterna och låt stek i några minuter.
  • Häll över grädde, låt koka upp och sänk värmen. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda ner pastan med en skvätt pastavatten.
  • Tillsätt basilika och blanda samman. Servera pastan tillsammans med parmesan och basilika.
css.php