Krämig kycklingpasta med svamp
En lättlagad och krämig kycklingpasta med champinjoner. Passar perfekt som en helgmiddag eller varför inte på en vardag. Till såsen använder vi både grädde och mjölk. Detta för att få en sås som inte känns lika tung som det kan upplevas om man bara använder grädde. Vill man ha en riktigt gräddig sås, går det bra att enbart använda grädde. Går även bra att endast använda mjölk. Använder man både grädde och mjölk eller enbart mjölk är det en bra idé att reda såsen, så den blir tjockare. Det går både bra att pudra över mjöl innan man tillsätter vätskan eller så reder man man med maizena.

Print

Krämig kycklingpasta med svamp

En lättlagad och krämig pasta med kyckling och svamp.
Av receptet blir det 4 till 5 portioner.
Course helgmiddag, Middag
Cuisine kyckling, pasta
Keyword enkel kycklingpasta, festlig kycklingpasta, krämig kycklingpasta, krämig kycklingpasta recept, kycklingpasta med svamp, kycklingpasta recept
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 4 portioner pasta, gärna penne
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st schalottenlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • maizena till redning
  • stekfett

Till servering

  • ruccola
  • riven parmesan
  • crema di balsamico

Instructions

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Skär kyckling i bitar.
  • Skala schalottenlök och vitlök. Skär i mindre bitar.
  • Skär champinjoner i bitar.
  • Hetta upp en panna med stekfett och stek kycklingen i omgångar. Ställ kycklingen åt sidan.
  • I samma panna tillsätt schalottenlök och stek i någon minut. Tillsätt champinjoner och stek i några minuter. Lägg i vitlök och dragon. Stek ytterligare någon minut.
  • Tillsätt grädde, mjölk, fond, soja och dijonsenap. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra. Red av såsen med maizena till önskad tjocklek.
  • Blanda ner pastan i såsen. Servera med ruccola, parmesan och crema di balsamico.
css.php