Krämig rödkålssallad med äpple och fetaost
Här kommer ett tips på en god krämig rödkålssallad med äpple och fetaost, passar till buffébordet, julbordet, kyckling, kött, pulled pork m.m.

Print

Krämig rödkålssallad med äpple och fetaost

Smarrig sallad som passar till mycket.
Course julsallad, Middag, Sallad
Cuisine julsallad, sallad
Keyword krämig kålssallad, krämig sallad, krämig sallad med rödkål, recept med rödkål, rödkålssallad, sallad på rödkål, sallad till julbordet
Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 8 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 600 g rödkål
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ¼ tsk salt
  • 1 ½ tsk strösocker
  • 1 st grönt äpple
  • 1 paket fetaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 knippe färsk persilja

Instructions

  • Strimla rödkålen med mandolin, osthyvel eller kniv. Lägg över i en rymlig skål.
  •  Massera in rödkålen med rödvinsvinäger, salt och socker.
  •  Skala och skär äpplet i små kuber/bitar. Tärna fetaosten.
  •  Blanda rödkålen med créme fraîche, äpple och fetaost. Toppa salladen med hackad persilja.
css.php