Krämig rödkålssallad med äpple och fetaost
Här kommer ett tips på en god krämig rödkålssallad med äpple och fetaost, passar till buffébordet, julbordet, kyckling, kött, pulled pork m.m.
Krämig rödkålssallad med äpple och fetaost
Smarrig sallad som passar till mycket.
Portioner 8 portioner
Ingredienser
- 600 g rödkål
- 2 msk rödvinsvinäger
- ¼ tsk salt
- 1 ½ tsk strösocker
- 1 st grönt äpple
- 1 paket fetaost
- 2 dl creme fraiche
- 1 knippe färsk persilja
Instruktioner
- Strimla rödkålen med mandolin, osthyvel eller kniv. Lägg över i en rymlig skål.
- Massera in rödkålen med rödvinsvinäger, salt och socker.
- Skala och skär äpplet i små kuber/bitar. Tärna fetaosten.
- Blanda rödkålen med créme fraîche, äpple och fetaost. Toppa salladen med hackad persilja.
Senaste kommentarer