Kronärtskockspasta med brynt smör
En mycket lättlagad kronärtskockspasta med brynt smör som smakar riktigt gott!
Kronärtskockspasta med brynt smör
Lättlagad kronärtkockspasta med brynt smör.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 4 portioner pasta, gärna penne
- 1 burk (390 g) kronärtskockshjärtan
- 1 st finhackad vitlöksklyfta
- 1 st citron eller citronsaft på flaska
- salt
- svartpeppar
- 100 g smör
- 1 ½ dl vatten från pastakoket
Till servering
- riven parmesan
Instructions
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Spara 1 1/2 dl vatten från pastakoket när pastan är färdig.
- Lägg kronärtskocka och finhackad vitlök i en matberedare. Pressa över saft från citronen. Mixa ihop och smaka av med salt och peppar. Notis: även stavmixer går bra.
- Lägg smöret i en kastrull och värm smöret samtidigt som du vispar det tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
- Rör ner kronärtskockskrämen och pastavatten i det brynta smöret.
- Blanda samman med pastan.
- Servera med riven parmesan.
Senaste kommentarer