Kycklingspett med sambal oelek
4 spett
Tillagningstid ca 15 minuter + tid för marinering

4 kycklingfiléer
3 msk neutral olja
1-2 tsk sambal oelek (efter smak)
2 msk tomatpuré
1 msk japansk soja
zest från en halv citron
2 msk citronsaft
1 msk brun farinsocker
1 tsk paprikapulver
2 pressade vitlöksklyftor
salt
peppar

Blanda samman olja, sambal oelek, tomatpuré, soja, citronzest, citronsaft, socker, paprikapulver, vitlök, salt och peppar. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i marinaden. Låt kycklingen marineras gärna över natten eller minst 3-4 timmar i kylen.

Trä kycklingen på spett och grilla spetten över direkt värme tills de är helt genomstekta. Servera gärna kycklingspetten med ris, sallad och en sås med sweet chili.

Klicka här för recept på såsen.

css.php