Kycklingwok med sesam
En mycket god kycklingwok med fokus på sesam. Snabblagad och god mat när det är som bäst.

Wok är ett säkert kort för oss att falla tillbaka till, de dagar vi inte känner oss motiverade till att laga mat. Ja, det händer även att vi två matälskare inte alltid är så sugna på att laga mat. Dock händer det inte så ofta men de dagar det händer är det skönt att kunna fixa en god wok och äta något som är gott och enkelt att laga. Efter att man ätit blir man på genast på bättre humör.

Uppkomsten till den här woken kom en dag när Elina skickade ett meddelande till mig (Micke) och sa du får fixa maten ikväll för jag kan inte komma på något för brist på inspiration. Då tänkte jag genast på en wok eftersom nudlar finns alltid hemma hos oss, samt att det alltid går hem hos Elina. Sen kom tankarna på sesam att en wok med mycket sesamsmak har vi inte gjort en, så det måste jag göra. Så jag lagade den här woken och det blev succé och Elina blev genast på bättre humör efter denna goda måltid.

Skriv ut

Kycklingwok med sesam

Lättlagad kycklingwok med sesamsmak.
Måltid Huvudrätt, kyckling
Kök asiatiskt
Keyword kyckling med nudlar, kycklingwok, kycklingwok med sesam, nudelwok med kyckling, sesam, sesamkyckling
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina & Mickes Mat

Ingredienser

  • 4 portioner risnudlar
  • 3 st kycklingfiléer
  • ½ st spetskål
  • ½ påse sockerärtor
  • 1 st röd spetspaprika
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk röd currypasta
  • 4 msk sweet chilisås med sesam, finns att köpa på t.ex. ica Maxi och asiatiska affärer
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1/2 st lime, saften
  • 1/2 kruka thaibasilika

Till servering

  • 2 st hackade salladslökar
  • sesamfrön

Instruktioner

  • Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
  • Skär kycklingen i mindre bitar. Hyvla spetskålen med mandolin/osthyvel. Skär paprika och sockerärtor i mindre bitar.
  • Hetta upp en panna med olja och stek kycklingen i omgångar tills den fått färg. Ställ åt sidan.
  • Lägg röd currypasta och sambal oelek i pannan och fräs i ca 30 sekunder. Lägg i spetskål, paprika och sockerärtor och fräs i ca 3 minuter. Tillsätt kycklingen och sweet chilisås med sesam, sesamolja, soja, limesaft och hela blad av thaibasilika. Låt puttra ihop på medelvärme tills kycklingen är helt genomstekt.
  • Blanda ner de kokta risnudlarna i pannan och rör runt.
    Strö över sesamfrön och salladslök innan servering.

Om du gillar det vi gör?
Glöm då inte att följa oss på våra Sociala kanaler så du inte missar något av våra recept!

css.php