Laxbowl
En färgglad laxbowl som är så himla god och fräsch!
Laxbowl
En fräsch och mycket god bowl med lax och färgglada grönsaker. Laxen till det här receptet kan tillagas med valfri metod. Airfryer, steka i stekpanna eller i ugn.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Rödkål
- 1 bit rödkål, ungefär 150-200 g
- salt
- 1 msk risvinäger
Marinerad gurka
- ½ st gurka
- 1 msk sesamolja
- ½ msk japansk soja
- 1 tsk risvinäger
- valfri mängd svarta sesamfrön
Övriga ingredienser
- 2 st morötter
- 1 st mogen mango
- 1 knippe rädisor
Sås
- 2 dl gräddfil
- valfri mängd sweet chilisås efter smak
- salt
- svartpeppar
Ris
- 4 portioner jasminris
Lax
- 4 st laxfiléer
- 1 msk japansk soja
- 1 msk ostronsås
Till servering
- 1 kruka färsk koriander
Instruktioner
Rödkål
- Skär eller hyvla rödkål tunt. Lägg över i en skål.
- Tillsätt salt och risvinäger efter smak. Massera kålen.
- Ställ åt sidan fram till servering.
Marinerad gurka
- Skär gurkan i bitar. Lägg över i en skål.
- Tillsätt sesamolja, japansk soja, risvinäger och svarta sesamfrön.
- Blanda och ställ åt sidan fram till servering.
Övriga ingredienser
- Skala och riv morötterna grovt.
- Skär mango i kuber.
- Skär rädisor i bitar eller som skivor.
Ris
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Lax
- Blanda samman soja och ostronsås pensla laxen med såsen.
- Tillaga laxen med valfri metod:Airfryer: 175 grader i 8 minuter. Stekpanna: Stek i olja tills laxen är genomstekt. Ugn: 175 grader i ca 15 minuter.
- Bygg ihop din bowl och toppa med koriander.
Senaste kommentarer