Laxbowl
En färgglad laxbowl som är så himla god och fräsch!

Print

Laxbowl

En fräsch och mycket god bowl med lax och färgglada grönsaker.
Laxen till det här receptet kan tillagas med valfri metod. Airfryer, steka i stekpanna eller i ugn.
Course fisk, Middag, vardagsmat
Cuisine fisk, lax
Keyword bowl recept, enkel laxrecept, laxbowl, laxbowl med ris, laxbowl med ris recept, laxbowl recept
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

Rödkål

  • 1 bit rödkål, ungefär 150-200 g
  • salt
  • 1 msk risvinäger

Marinerad gurka

  • ½ st gurka
  • 1 msk sesamolja
  • ½ msk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • valfri mängd svarta sesamfrön

Övriga ingredienser

  • 2 st morötter
  • 1 st mogen mango
  • 1 knippe rädisor

Sås

  • 2 dl gräddfil
  • valfri mängd sweet chilisås efter smak
  • salt
  • svartpeppar

Ris

  • 4 portioner jasminris

Lax

  • 4 st laxfiléer
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk ostronsås

Till servering

  • 1 kruka färsk koriander

Instructions

Rödkål

  • Skär eller hyvla rödkål tunt. Lägg över i en skål.
  • Tillsätt salt och risvinäger efter smak. Massera kålen.
  • Ställ åt sidan fram till servering.

Marinerad gurka

  • Skär gurkan i bitar. Lägg över i en skål.
  • Tillsätt sesamolja, japansk soja, risvinäger och svarta sesamfrön.
  • Blanda och ställ åt sidan fram till servering.

Övriga ingredienser

  • Skala och riv morötterna grovt.
  • Skär mango i kuber.
  • Skär rädisor i bitar eller som skivor.

Ris

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Lax

  • Blanda samman soja och ostronsås pensla laxen med såsen.
  • Tillaga laxen med valfri metod:
    Airfryer: 175 grader i 8 minuter.
    Stekpanna: Stek i olja tills laxen är genomstekt.
    Ugn: 175 grader i ca 15 minuter.
  • Bygg ihop din bowl och toppa med koriander.
css.php