Laxburgare
Laxburgare är enkelt att göra. Säg till att ha tillgång till tinad eller färsk lax. Sen är det bara tärna laxen, lägga över i matberedare tillsammans med ägg och kryddor. Forma till bollar och steka i smör eller olja tills laxburgarna får fin färg. Vilka tillbehör man serverar till är helt valfritt. Vi tycker om att servera med salladsblad, inlagd gurka, tomat och lök. Vilken dressing man vill ha är också helt valfritt. En favorit här hemma hemgjord ranchdressing. Sen tycker vi om att ha klyftpotatis eller pommes till sidan av.
För recept på ranchdressing klicka här.
Laxburgare
Smidiga och enkla laxburgare
Portioner 4 burgare
Ingredienser
- 500 g tinad eller färsk lax
- 1 st ägg
- 1 tsk chiliflakes
- ca ½ msk dill, torkad eller fryst
- salt
- svartpeppar
- smör eller olja till stekning
Tillbehör, förslag
- 4 st hambrugarbröd
- tomat
- inlagd gurka
- rödlök
- salladsblad
- valfri dressing
Instruktioner
- Tärna laxen.
- Lägg lax, ägg och kryddor i en matberedare.
- Mixa laxen till en färs.
- Forma laxfärsen till 4 st jämnstora bollar.
- Hetta upp en stekpanna med smör eller olja.
- Lägg i laxbollarna och tryck till med stekspade till biffar.
- Stek tills biffarna fått fin färg på bägge sidor, ca 2-3 minuter per sida.
- Servera med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer