Laxgratäng med dill och räkor
Enkel och krämig laxgratäng med räkor och dill. Den här rätten fungerar till vardags, helgmat och som bjudmat. Både tinade portionsbitar av lax och färsk lax fungerar bra. Till vardags brukar vi köra på portionsbitar men skulle vi bjuda någon på denna rätt skulle vi lyxa till med färsk lax och skala räkorna själva. Man bestämmer själv hur man vill göra såklart och inga sätt är fel.
Laxgratäng med dill och räkor
Enkel och krämig laxgratäng.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 4 bitar lax
- 2 dl creme fraiche
- 2 ½ dl grädde
- 2 msk hummerfond
- dill efter smak, vi brukar ha torkad dill i såsen och vid servering toppar vi med färsk dill
- salt
- svartpeppar
- valfri mängd räkor, skala själv eller använd färdigskalde
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Salta laxen och lägg över i en ugnsform.
- Koka upp creme fraiche, grädde och hummerfond. Smaka av såsen med dill, salt och peppar.
- Häll såsen över laxen och ställ laxen i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut ur ugnen och toppa gratängen med räkor och dill.
- Servera förslagsvis med potatismos eller kokt potatis, rivna morötter och broccoli.
Senaste kommentarer