Laxpasta med dill
Lättlagad pasta med lax och dill. Passar perfekt både till vardag som helg.
Laxpasta med dill
Lättlagad laxpasta som passar till vardag som helg.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 4 portioner pasta t.ex. spaghetti eller fettuccine
- 500 g lax eller 4 st portionsbitar av lax
- 1 st purjolök
- 1 msk olja till stekning neutral eller olivolja
- 3 dl valfri grädde
- ca 2 dl pastavatten från pasta koket.
- 1-2 msk hummerfond
- salt
- svartpeppar
- 1 st citron
- 1 kruka färsk dill, fryst går också bra
Till servering
- riven parmesan
Instructions
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Skär lax i mindre bitar.
- Ansa och skiva purjolök.
- Hetta upp en panna med olja. Fräs purjolöken tills den mjuknat något. Tillsätt lax och stek i 1-2 minuter.
- Tillsätt grädde och pastavatten. Smaka av såsen med hummerfond, salt och svartpeppar. Tillsätt den kokta pastan i såsen och rör runt.
- Riv ner valfri mängd zest från citronen, dela citronen och pressa över citronsaft över pastan
- Hacka dillen och vänd ner i pastan.
- Servera pastan med riven parmesan.
Senaste kommentarer