Laxpasta med dill
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

4 portioner pasta, gärna spaghetti
500 g lax
1 purjolök
1-2 msk hummerfond
3 dl grädde
ca 2 dl pastavatten
salt
peppar
1 citron
1 kruka färsk dill
riven parmesan
olivolja

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär laxen i mindre bitar. Ansa och skiva purjolöken. Hetta upp en panna med olivolja. Fräs purjolöken tills den mjuknat något. Tillsätt laxen i pannan tills den fått färg. Häll i hummerfond, grädde och pastavatten och smaka av med salt och peppar. Häll ur pastavattnet och tillsätt den kokta pastan i såsen. Riv ner valfri mängd zest från citronen, dela citronen och pressa över citronsaft över pastan. Hacka dillen och vänd ner i pastan. Servera pastan med riven parmesan.

css.php