Laxpasta med fänkål
Laxpasta är en stor favorit hemma hos oss. Är enkel att laga och blir riktigt gott.

4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

4 port pasta, gärna tagliatelle
500 g lax 
1 fänkål
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1-2 msk hummerfond
3 dl grädde 
ev. vatten från pastakoket
salt
peppar 
1 citron  
riven parmesan 
olivolja

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär laxen i mindre bitar. Skär fänkålen i mindre bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en panna med olivolja och fräs fänkål, schalottenlök och vitlök tills det mjuknat i några minuter. Lägg i laxen och stek till laxen börjar få färg. Tillsätt hummerfond, grädde och eventuellt pastavatten. Smaka av med salt och peppar. Häll ur pastavattnet och tillsätt den kokta pastan i såsen. Riv ner valfri mängd zest från citronen, dela sedan citronen och pressa citronsaften över pastan. Rör runt och servera pastan med riven parmesan.

css.php