Lins- och blomkålsgryta
4-5 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter

2 dl röda linser
1 blomkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
2 msk olja
2 msk tomatpuré
1 tsk gul curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 burk finkrossade tomater
1 burk kokosmjölk
2 1/2 – 3 dl vatten
salt

Till servering
ris
stekt eller rostad lök

Skala lök och vitlök. Finhacka lök, vitlök och chili. Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp en gryta med olja. Fräs lök, vitlök och chili i ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré, curry, gurkmeja och paprikapulver och fräs i ca 1 minut. Lägg i linserna i grytan och fräs ytterligare i 1 minut. Häll i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och tillsätt salt. Lägg i blomkålen och låt koka upp. Låt grytan sjuda under lock tills linserna har mjuknat.

Servera grytan med ris, stekt eller rostad lök.

css.php