Lövbiffswok med äggnudlar
En enkel och god lövbiffswok. Perfekt vardagsmat.
Lövbiffswok med äggnudlar
En enkel och god lövbiffswok med äggnudlar som passar perfekt som vardagsmat.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Lövbiff
- 450 g lövbiff
- 1 msk kinesisk soja
- ½ msk sesamolja
- ½ msk risvinäger
Grönsaker
- 2 st morötter
- 1 st gul lök
- 1 st zucchini
- 1 st röd paprika
- 1 st röd chili
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tumstor bit ingefära
Notis: gillar du inte stark hetta kan du antingen utesluta chilin eller sriracha i woksåsen.
Woksås
- 3 msk ostronsås
- 2 msk kinesisk soja
- 1 ½ msk sriracha (går att utesluta)
- 1 msk brun farinsocker
- 1 dl vatten
- 1 ½ msk maizena
Nudlar
- 250 g äggnudlar
Instruktioner
Lövbiff
- Stimla lövbiffen. Lägg över i en bunke.
- Tillsätt soja, sesamolja och risvinäger.
- Blanda runt och låt marineras under tiden du förbereder resterande ingredienser.
Grönsaker
- Skala morötter och lök.
- Skär morötter i mindre bitar och skiva löken.
- Skär zucchini och paprika i mindre bitar.
- Finhacka chili, vitlök och ingefära.
Woksås
- Blanda samman samtliga såsingredienser i en skål och ställ åt sidan.
Tillagning
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
- Hetta upp en wokpanna/rymlig stekpanna med neutral olja.
- Börja med att steka lövbiffen i omgångar på hög värme i 1 minut. Plocka ur lövbiffen ur pannan och ställ åt sidan.
- Stek morötter i ca 1-2 minuter. Tillsätt löken, chili, vitlök och ingefära, stek i 1 minut. Tillsätt zucchini och paprika och stek någon minut.
- Lägg tillbaka köttet i pannan och häll på woksåsen. Blanda väl.
- Blanda ner de kokta nudlarna. Servera.
Senaste kommentarer