Makaronilåda med bacon
5-6 portioner
Tillagningstid ca 60 minuter
Ugnstemperatur 175 grader

6 dl ideal makaroner
500 g nötfärs
1 gul lök
1 paket bacon
3 msk tomatpuré
1 dl chilisås
3 ägg
6 dl mjölk
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
salt
peppar
1 paket riven cheddar och mozzarellaost
smör till stekning

Sätt ugnen på 175 grader.
Koka makaronerna enligt förpacknings anvisning.
Skala och hacka löken. Skär bacon i mindre bitar. Hetta upp en panna med smör och fräs löken utan att det tar färg. Lägg i färsen och fräs i några minuter. Tillsätt bacon, tomatpuré och chilisås och fräs ytterligare i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet från makaronerna och blanda makaronerna med färsblandningen och häll över i en ugnssäker form. Knäck äggen i en bunke och tillsätt mjölken och vispa ihop. Krydda äggstanningen med timjan, oregano, paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar. Häll över äggstanningen över makaronilådan och toppa med ost. Ställ formen in i ugnen i ca 45 minuter. Ta ut makaronilådan och låt stå i ca 10 minuter innan servering, för att makaronilådan ska “sätta” sig.

css.php