Makaronipudding med falukorv
5-6 portioner
Tillagningstid ca 60 minuter
Ugnstemperatur 175 grader

400 g ideal makaroner
600 g falukorv
1 gul lök
200 g gröna ärtor
3 ägg
7 dl mjölk
1 msk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
salt
peppar
1 pkt mozzarella
ca 150 g riven ost
smör till stekning

Sätt ugnen på 175 grader.
Koka makaronerna enligt förpackningens anvisning.
Skär falukorven i bitar, skala och hacka löken. Hetta upp en panna med smör och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i falukorven och bryn den i några minuter, smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet från makaronerna och häll över i en ugnssäker form. Blanda makaronerna med falukorv och ärtor. Knäck äggen i en skål, tillsätt mjölken och vispa ihop. Krydda äggstanningen med oregano, paprika- och vitlökspulver, salt och peppar. Häll över äggstanningen över makaronilådan och toppa med mozzarella och ost. Ställ formen in i ugnen i ca 50 minuter. Ta ut makaronipuddingen ur ugnen och låt stå i ca 10 min innan serveringen, för att puddingen ska ”sätta” sig.

css.php