Marinerade kycklingspett
4 st
800 g kycklingfilé
1/2 dl neutral olja
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
1 tsk flingsalt
1 msk torkad oregano
2 kmr malen svartpeppar
2 finhackade vitlöksklyftor
Blanda samman olja, balsamvinäger, soja, tomatpuré, honung, salt, oregano, peppar och vitlök i en bunke. Skär kycklingen i bitar och lägg i marinaden. Blanda runt och täck över. Ställ i kylen i minst 4 timmar men gärna mer t.ex över natten. Trä kycklingen på spett. Grilla spetten tills de är helt genomstekta. Pensla spetten med den kvarvarande marinaden mot slutet av grilltiden.
Hej,
En perfekt marinad till mina kycklingspett som passar bra till alla övriga rätter på buffén. Jag kommer också att servera västerbottenpaj, rostbiff och gravad lax med en tillhörande kall örtsås. 🙂