Medelhavs smörgåstårta
Smörgåstårta är verkligen festligt och passar till både små och stora firanden. För den här smörgåstårtan har vi tagit inspiration från medelhavet och Italien med smaker som soltorkade tomater, oliver och prosciutto.
För mer inspiration och dagliga uppdateringar följ gärna oss på instagram: @elinaomickes_mat
Vacker blir den också.
Medelhavs smörgåstårta
Smörgåstårta med smak av medelhavet.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 4 skivor landgångsbröd
Fuktning
- ½ dl mjölk
Fyllning
- 120 g rökt skinka
- 1 dl finhackade soltrokade tomater
- 1 dl hackad färsk persilja
- 1 kruka hackad färsk gräslök
- 150 g färskost med smak av tomat eller soltrokade tomater vi använde Arlas tomat och örter
- 150 g naturell färskost
- svartpeppar
Garnering
- 150 g färskost med smak av tomat eller soltrokade tomater vi använde Arlas tomat och örter
- 2 dl creme fraiche
- prosciutto
- kalamata oliver
- romantica eller körsbärstomater
- färsk basilika
Instructions
- Fyllning 1 Skär skinka i mindre bitar. Lägg skinka, finhackade soltorkade tomater, persilja, gräslök, färskost både den smaksatta och naturell och peppar i en skål. Blanda väl.
- Skär bort kanterna på brödet (valfritt). Pensla brödskivorna med mjölk. Varva fyllningen med lansgångsbrödet, det blir tre lager fyllning, täck sedan med den sista skivan.
- Garnering Blanda samman färskost och creme fraiche i en skål. Spackla hela smörgåstårtan. Garnera smörgåstårtan med prosciutto, delade kalamata oliver, delade tomater och basilika blad. Ställ tårtan i kylen i minst 6 timmar. Detta för att den ska sätta sig och ta åt sig smak.
Senaste kommentarer