Medelhavs smörgåstårta
Smörgåstårta är verkligen festligt och passar till både små och stora firanden. För den här smörgåstårtan har vi tagit inspiration från medelhavet och Italien med smaker som soltorkade tomater, oliver och prosciutto.

För mer inspiration och dagliga uppdateringar följ gärna oss på instagram: @elinaomickes_mat

Vacker blir den också.

Print

Medelhavs smörgåstårta

Smörgåstårta med smak av medelhavet.
Course Smårätter
Keyword italiensk smörgåstårta, medelhavs smörgåstårta, smörgåstårta
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Låt smörgåstårtan sätta sig i kylen för bästa smak 6 hours
Total Time 6 hours 45 minutes
Servings 4 portioner

Ingredients

  • 4 skivor landgångsbröd

Fuktning

  • ½ dl mjölk

Fyllning

  • 120 g rökt skinka
  • 1 dl finhackade soltrokade tomater
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 kruka hackad färsk gräslök
  • 150 g färskost med smak av tomat eller soltrokade tomater vi använde Arlas tomat och örter
  • 150 g naturell färskost
  • svartpeppar

Garnering

  • 150 g färskost med smak av tomat eller soltrokade tomater vi använde Arlas tomat och örter
  • 2 dl creme fraiche
  • prosciutto
  • kalamata oliver
  • romantica eller körsbärstomater
  • färsk basilika

Instructions

  • Fyllning 1
    Skär skinka i mindre bitar. Lägg skinka, finhackade soltorkade tomater, persilja, gräslök, färskost både den smaksatta och naturell och peppar i en skål. Blanda väl.
  • Skär bort kanterna på brödet (valfritt). Pensla brödskivorna med mjölk. Varva fyllningen med lansgångsbrödet, det blir tre lager fyllning, täck sedan med den sista skivan.
  • Garnering
    Blanda samman färskost och creme fraiche i en skål. Spackla hela smörgåstårtan.
    Garnera smörgåstårtan med prosciutto, delade kalamata oliver, delade tomater och basilika blad. Ställ tårtan i kylen i minst 6 timmar. Detta för att den ska sätta sig och ta åt sig smak.
css.php