Memmakladdkaka
Den klassisk finska påskdesserten inbakad i den svenska klassikern kladdkaka? Jajamen. Memma är en vattendelare men för att övertyga om att memma är gott och går att äta bakade jag in memma i en kladdkaka. Micke fick testa den här kladdkakan och han tyckte den var god. Se gärna vårt Youtubeklipp som finns här nedan där han provar memma och denna kladdkaka för första gången.
Memmakladdkaka
Memma + kladdkaka = memmakladdka. Den klassiska finska påskdesserten har bakats in i en kladdkaka.
Portioner 8 bitar
Ingredienser
- 185 g mörk choklad
- 100 g smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 225 g memma
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och klä en form (20-22 cm) med löstagbara kanter med bakplåtspapper.(Genom att smörja botten med t.ex. olja eller smör fäster bakplåtspappret enklare och blir enklare att klippa i rätt storlek)
- Smält choklad och smör över ett vattenbad i en bunke. Ta bunken från värmen.
- Vispa ner ett ägg i taget.
- Blanda ner vaniljsocker.
- Vänd ner memma och blanda väl.
- Häll kladdkakesmeten i formen.
- Ställ kladdkakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Ta ut och låt kladdkakan svalna något innan servering. Kladdkakan är både god som ljummen och som kylskåpskall.
- Servera tillsammans med vispad grädde eller vaniljglass.
Senaste kommentarer