Orange Tofu
Nu finns vårt populära recept på orange chicken som en härligt god vegansk variant med tofu. Den här rätten är fullproppad med apelsinsmak tillsammans med vitlök, chili och ingefära. Supergott är det.
Orange tofu
Vår veganska variant av vårt populära recept på orange chicken. I detta recept byter vi ut kycklingen mot tofu. Till receptet använder vi 400 g neutral tofu som räcker till 3-4 portioner beroende på hur mycket man vill äta.
Servings 3 portioner
Ingredients
- 400 g naturell tofu
- ca 1 dl maizena
Fritering
- olja att fritera i
Sås
- 2 dl apelsinsaft från ca 2-3 st stora apelsiner + zest från 1 apelsin
- ½ dl strösocker
- 2 msk risvinäger
- 1 ½ msk japansk soja
- 1 msk hackad färsk ingefära
- 1 msk hackad vitlök
- 1 tsk chiliflakes
- ca 1-2 msk majsstärkelse + vatten
- 1 msk kokosolja
Till servering
- ris
- sesamfrön
- skivad salladslök
Instructions
Tofu
- Torka av tofun med hushållspapper. Linda tofun med hushållspapper och lägg under press i 30 minuter mellan två tallrikar med något tungt på som t.ex. bunke, böcker m.m. Detta steg görs för att pressa ut så mycket vätska ur tofun.
- Skär tofun i mindre bitar ca 1 x 1 eller 1 x 1,5 cm stora bitar.
- Vänd tofubitarna runt i maizena.
Fritering
- Hetta upp frityroljan till 180 grader.
- Fritera tofun i omgångar i ca 2-3 minuter. Lägg den färdigfriterade tofun på ett galler eller ett fat med hushållspapper.
Sås
- Riv zesten från en apelsin och ställ åt sidan.
- Pressa ur 2 dl apelsinsaft i en skål.
- Tillsätt socker, risvinäger, soja, ingefära, vitlök och chili flakes i skålen med apelsinsaft. Rör om tills sockret lösts upp.
- Hetta upp en panna med kokosolja. Häll såsen i pannan och låt koka upp.
- Blanda maizena med vatten och tillsätt i såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknat. Tillsätt eventuellt mer maizena för ännu tjockare sås.
- Tillsätt apelsinzesten och blanda runt.
- Tillsätt den friterade tofun, vänd runt ordentligt och servera.
Senaste kommentarer