Oxfilépasta med kantareller
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner pasta gärna tagliatelle
ca 400 g oxfilé
200 g kantraller
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes (kan uteslutas)
1 msk vetemjöl
5 dl valfri grädde
1 dl vatten
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
salt
peppar
1 kruka färsk hackad persilja
smör till stekning

Till servering
riven parmesan
crema di balsamico
bröd

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär köttet i mindre bitar. Skär eventuellt kantarellerna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med smör och bryn köttet i omgångar och ställ åt sidan. Fräs sedan löken i smör i någon minut, tillsätt sedan vitlöken och chiliflakesen och fräs ytterligare 1 minut. Pudra över mjöl och bryn hastigt. Häll i grädde, vatten, oxfond och soja. Koka upp, sänk värmen och låt såsen sjuda under lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i köttet och persiljan i såsen och låt såsen puttra i 5 minuter. Blanda sedan ner pastan i såsen. Servera pastan med riven parmesan, balsamico och gärna en bit bröd.

css.php