En riktigt smakrik och god färsrätt från Thailand. Den här rätten är enkel och relativt snabblagad också. Passar perfekt till både lunch och middag.

Nedan följer lite text om specifika ingredienser för den här rätten och vad man eventuellt kan byta ut dom mot. Vår rekommendation är att försöka få tag på följande ingredienser nedan till denna rätt. Ingredienserna nedan hittar man enklast på asiatiska livsmedelsbutiker.

Helig basilika
Den härliga smaken fås från basilikasorten helig basilika. Helig basilika finna att köpa på asiatiska livsmedel. Har man svårt att få tag på helig basilika, vilket det kan vara ibland då det kan ta slut fort i butiken kan man byta ut det till vanlig thaibasilika eller till sweet basil.

Bird’s Eye Chili
Utöver innehåller den här rätten chilifrukter av sorten Bird’s Eye Chili (thailändsk chili) som även finns att hitta på asiatiska livsmedel. Den här chilifrukten är stark och bör därför anpassas efter ditt eget tycke och tålighet för hetta. Går att byta ut mot vanlig röd chilipeppar.

Yardlong beans
Är långa gröna bönor som liknar haricots verts i smaken. Yardlong beans kan man byta ut mot haricots verts.

Skriv ut

Pad krapow

En god thailändsk rätt med helig basilika. Läs gärna tillhörande text till inlägget som du hittar ovan detta recept.
Måltid Lunch, Middag
Kök thailand
Keyword färsrätt från thailand, pad krapow, pad krapow recept, recept med helig basilika, recept på asiatisk färs, recept på thaimat, thaifärs, thaimat
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 3 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 150 g Långböna,
  • 2-5 st thailändska chilifrukter (bird eye chilis)
  • 1 dl strimlad helig basilika
  • olja till stekning
  • 5 msk ostronsås
  • 5 msk ljus soja
  • 1 msk mörk soja
  • 1 msk brun farinsocker
  • ½ dl vatten

Ägg

  • 3 st ägg

Till servering

  • jasminris

Instruktioner

  • Finhacka chili och vitlök.
  • Skär långböna i ca 2,5-3 cm långa bitar.
  • Börja med att steka äggen. Äggen ska serveras med "sunt side up", alltså äggen ska stekas endast på en sida. Knäck i äggen i pannan och stek tills äggvitan börjar ta fast form och lossnar från botten av pannan. Tillsätt vatten i pannan, täck med lock och sänk värmen till låg temperatur. Ångan som bildas tillagar äggulan uppifrån samtidigt som äggvitan steks underifrån. Här gäller det att ha koll för gulan kommer tillagas fort. Tillaga gulan till önskad konstens efter eget tycke.
    Ställ färdigstekta äggen åt sidan.
  • Hetta upp en panna med olja och stek chili och vitlök i ca 30 sekunder.
  • Lägg i färsen och och stek tills färsen börjar på färg. Tillsätt långbönor och blanda runt. Tillsätt ostronsås, ljus soja, mörk soja och socker. Stek någon minut och tillsätt vatten. Blanda ner basilika.
  • Servera med det stekta ägget och jasminris.
css.php