Panko- och parmesanpanerad kyckling med citronpasta
Krispig kyckling som paneras med panko och parmesan. Blir härlig smak och konsistens. Gifter sig väl med en härligt krämig pasta smaksatt med citron. En festlig måltid som passar bra till många olika tillfällen.
Panko- och parmesanpanerad kyckling med citronpasta
En härligt pastarätt med frasig kyckling som paneras med panko och parmesan. Serveras tillsammans med en krämig citronpasta.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Panko- och parmesanpanerad kyckling
- 4 st kycklingfilé
- 2 st ägg
- ca 2-3 dl pankoströbröd
- ca 2 dl finriven parmesan
- ca 2 dl vetemjöl
- salt
- neutral olja till stekning
Citronpasta
- 4 portioner pasta gärna La Mafalda eller annan bandpasta
- 3 st vitlöksklyftor
- 4 dl grädde
- 1 st citron både zest och saft
- salt
- svartpeppar
- 1 skvätt pastavatten från pastakoket
Till serving
- riven parmesan
- rostade pinjenötter
Instruktioner
Panerad kyckling
- Banka ut kycklingfiléerna tunt eller alternativt dela kycklingen på hälften så det totalt blir 8 bitar. Salta kycklingen.
- Vispa upp äggen i en djup tallrik.
- Blanda panko och riven parmesan på en egen tallrik.
- Mät upp mjöl i en egen tallrik.
- Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i panko- och parmesanblandningen.
- Hetta upp en panna rikligt med olja och stek kycklingen på bägge sidor tills den är helt genomstekt. Kycklingen kan hållas varm i ugnen under tiden man gör pastan. Ugnstemperatur 70 grader.
Citronpasta
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Skala och hacka vitlök.
- Hetta upp en panna med en skvätt olja. Stek vitlöken i ca 2 minuter. Häll på grädde och koka upp. Sänk temperaturen och smaka av med salt, svartpeppar, citronzest och citronsaft. Tillsätt en skvätt pasta vatten i såsen.
- Blanda ner den kokta pastan i såsen.
- Servera pastan tillsammans med panerad kyckling, rostade pinjenötter och riven parmesan.
Senaste kommentarer